Ce este medierea de fapt ?

Scrie un comentariu

noiembrie 27, 2011 prin Autorul

Ca sa intelegem ce este medierea trebuie sa plecam de la premisa ca de mediere au nevoie doua parti aflate in conflict.

Interventia intr-un conflict, fie el intre doua persoane, institutii, state, sau oricare alte doua entitati, se poate face numai in trei feluri: Pe baza de forta ( ex. interventia politiei intr-un conflict stradal), pe baza de drepturi ( sistemul clasic in care drepturile sunt reglementate de legi) si, pe baza de interese, sistemul la care voi face referire in continuare pentru ca pe acest sistem se bazeaza medierea.

Asadar, medierea este o modalitate de interventie intr-un conflict a unei persoane instruite in acest sens, folosind nu forta si nici legea in mod special, ci interesele acelor doua persoane aflate in conflict, bineinteles neiesind din limitele pe care legea le prevede.

De ce ar prefera cineva medierea?

In primul rand pentru ca dintr-un proces de mediere nu iesi niciodata in pierdere. Dar nu acesta as vrea sa fie principalul motiv. Cred ca ar trebui sa preferam medierea pentru ca nimeni, dar absolut nimeni pe lumea asta, nu poate hotari in locul nostru. In mediere noi suntem cei care facem alegerea finala. Noi, partile implicate in conflict, apoi in procesul de mediere stim mai bine decat oricine ce este bine si ce este rau pentru noi. Pentru ca fiecare om are o suma de experiente si informatii care il definesc si in baza carora face alegeri in viata. Iar cum nimeni nu stie nici ce este in mintea si nici in sufletul nostru, nimeni nu poate alege asa cum am alege noi. Prin mediere eu sunt cel care aleg.

Sigur ca mediatorul trebuie sa tina sub control procesul, in asa fel incat solutia finala sa fie una care sa nu contravina legii. Dar sa hotarasca o lege facuta de niste necunoscuti pentru viata mea, pentru banii mei, pentru viitorul sau pentru copilul meu, parca nu mai este de preferat atunci cand, prin mediere, am sansa sa fiu eu cel care sa aleg.

De foarte multe ori solutiile finale pe care legea le ofera nu sunt multumitoare pentru niciuna din parti. Pentru ca oricat de perfecta ar fi legea, nu poate acoperi dorintele fiecarui om care este unic in felul sau, cu sperante si dorinte, cu valori proprii mostenite sau cultivate de-a lungul vietii si intotdeauna diferite de ale celorlalti. Suntem unici, suntem speciali si ne dorim solutii speciale pentru problemele noastre. Iar aceste solutii le putem obtine numai prin mediere.

Inainte de a merge la instanta de judecata, consulta un mediator. Informare este gratuita conform legii din Romania, asa ca nu ai nimic de pierdut !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: