Medierea in relatii de munca – Mediator angajat-angajator

Scrie un comentariu

decembrie 19, 2011 prin Autorul

De ce un mediator poate gestiona relatia dintre angajat si angajator sau relatia dintre angajati mai bine decat ar face-o ei singuri ?

Unul din raspunsuri ar fi acela ca pozitia de superioritate a angajatorului este o bariera serioasa de comunicare pentru angajat iar acesta nu va putea niciodata spune adevaratele cauze ale conflictului din punctul sau de vedere in relatia directa cu seful sau.

Mediatorul este profesionistul in gestionarea conflictului care poate avea rabdarea si tehnicile necesare sa gasesca cauzele reale ale conflictului pe care il poate stinge prin tehnici avansate de mediere.

Chiar si conflictul intre colegi rezolvat prin mediere poate gasi cauze adanc ascunse care odata rezolvate creeaza pacea necesara unui climat de lucru eficient. De cele mai multe ori discutiile ineficient gestionate poate creea chiar rani adanci intre colegi in timp ce cu ajutorul mediatorului conflictul se transforma treptat intr-o pace solida si de durata.

Tehnicile de gestionare a conflictului sunt altele cand vorbim de relatia sindicat – patronat si de conflictele firesti dintre cele doua entitati. Criza economica, de multe ori, duce la scaderi salariale ce afecteaza interesele sindicatelor in timp ce o sigura zi de greva poate duce la neonorarea comenzilor pe care angajatorul le are sau chiar la prabusirea definitiva a societatii comerciale. Astfel si angajatorul si angajatii ajung sa suporte pierderi majore din cauza unui conflict ineficient gestionat. Rolul mediatorului este vital in astfel de situatii in care justitia clasica poate avea chiar un rol destabilizator in pastrarea unei relatii firesti intre sindicate si patronat.

Faptul ca mediatorul Petru Mustateanu a ocupat o perioada functia de Director in cadrul Inspectoratului de Protectia Muncii face implicareabiroului nostru de mediator in conflicte de munca sa fie una cu rezultate eficiente de cele mai multe ori datorita abordatii profesioniste asupra conflictului pe care o avem.

Medierea in conflicte de munca fata de alte conflicte este necesara in special datorita necesitatii partilor de a continua relatia si dupa stingerea conflictului ceea ce alte forme de interventie in conflict nu poate oferi.

Daca vrei sa afli mai multe despre mediere apeleaza la un mediator. Informarea este gratuita.

 

Mediator Petru Mustateanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: