Medierea in anul 2012 –Mediator in 2012

Scrie un comentariu

Decembrie 22, 2011 prin Autorul

Pentru mediere anul 2012 ar putea fi un an de referinta. Noua componenta a Consiliului de Mediere creeaza asteptari multor mediatori din Romania, iar, cred eu, asteptarile acestea obliga membrii alesi ai Consiliului de Medierela o implicare serioasa in activitate pentru a obtine rezultate vizibile si eficiente pentru intreaga clasa profesionala.

Medierea ar putea avea tot in anul 2012 o noua lege completata sau modificata, prin care unei sume de spete juridice sa i se aplice obligativitatea medierii inaintea inceperii unui proces in instanta.

Sincer, am incredere in initiatorii acestui proiect ca au prevazut in egala masura avantajele si capcanele acestei legi. Nu de putine ori, in Romania, idei bune aplicate gresit au creat alte rezultate decat cele asteptate. Sustinobligativitatea medierii in Romania, dar, imi doresc o lege care in acelasi timp sa fie in sprijinul justitiabilului si sa dezolte clasa profesionala fara sa transforme mediatorii in perceptori de taxa de stampila sarind astfel de la extrema mediatori nesolicitati, la extrema mediatori neimplicati.

Anul 2012 gaseste medierea din Romania cu o clasa profesionala mai calificata si mai implicata decat anii precedenti. Forumurile, implicarea universitatilor, perfectionarea prin cursurile puse la dispozitie de scolile de formare, publicatiile, eforturile personale ale mediatorilor, devin din ce in ce mai vizibile creand astfel un plus fenomenului medierii in Romania.

Nu in ultimul rand asociatiile profesionale ale mediatorilor, mult mai bine oganizate si mult mai implicate creeaza premizele unui an cu sperante mai bune pentru medierea din Romania. Foarte multe actiuni ale asociatiilor profesionale au creat o vizibilitate reala profesiei de mediator in Romania prin parteneriate ori actiuni publice sau conferinte.

Nu as vrea sa inchei spunand ca o mare parte din suscces depinde si de formarea si implicarea fiecarui mediator. Stiu eforturile pe care fiecare coleg le face si ii felicit sincer pentru asta.

As vrea sa inchei reamintind asteptarile pe care mediatorii le au de la Noul Consiliu de Mediere. Si cred ca cerintele nu sunt mari. Eforturi reale de a determina Ministerul Justitie sa accepte ca medierea exista, ca alternativa la procesele in instanta, prin mijloace specifice, elaborarea in colaborare cu asociatiile magistratilor a unui cod de bune practici si implementarea eficienta a acestuia, si, foarte important, promovarea medierii in randul cetatenilor.

Crearea unor ateliere permanente de lucru in care mediatorii, sau reprezentati ai asociatiilor profesionale ale mediatorilor, pe baza de voluntariat, sa conlucreze cu Consiliul de Mediere ar fi inca o idee ce ar putea apropia cadrul oficial de cel profesional in anul 2012.

Despre cate din asteptarile mediatorilor vor deveni realizari vom vorbi pe parcursul anului. Pana atunci, sa facem pace de cate ori avem ocazia :)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: