Mediator autorizat – Medierea ca forma de rezolvare a conflictelor in contextul crizei economice

Scrie un comentariu

ianuarie 8, 2012 prin Autorul

Medierea poate fi solutia ideala de gestionare a confictelor in contextul crizei economice?

Daca ne gandim la criza ecomomica mondiala ca la o stare aparuta din cauza resurselor limitate si ca tocmai imputinarea resurselor creeaza adesea stari conflictuale, atunci, medierea poate fi cheia rezolvarii multor probleme, atat economice, cat si sociale ale societatii actuale.

Trebuie subliniat in aceasta discutie fapul ca starile conflictuale sunt definite ca stari aparute in urma resurselor limitate si a perceptiilor diferite.

Mai trebuie evidentiat faptul ca justitia clasica este una distributiva in care o parte castiga iar alta pierde, ceea ce din punct de vedere juridic este cat se poate de corect, insa din punct de vedere socio-economic unei parti ii este distribuit totalul, fara a se tine cont daca acest total ii este sau nu necesar, in timp ce partii perdante i se ia necesarul disputat in proces, acesta din urma trebuind sa isi satisfaca necesarul din cu totul alte resurse. Iar aici apare marea problema socio-economica – resursele sunt limiate nu doar in economia conflictului, ci si in contextul economic mondial.
Pentru o prezentare cat mai clara a problemei trebuie mentionat ca mediereaofera conflictelor  solutii integrative. Altfel spus, fiecare primeste din totalul aflat in disputa ceea ce ii este necesar, pentru ca de cele mai mule ori fratele cel mare isi doreste ciocolata, iar cel mic jucaria din oul de ciocolata cu suprize pe care il disputa solicitandu-l integral.

Sigur ca medierea nu este unica solutie de rezolvare a conflictelor interumane. De foarte multe ori in dorinta  de a promova medierea exageram minimalizand importanta instantelor de judecata. Pentru ca solutia integrativa oferita demediere este eficienta, este moderna si adapatata, dar nu exclude nicidecum necesitatea instantelor de judecata. Trebuie spus ca sunt si situatii in care uneia dintre parti chiar i se cuvine castigul integral, pentru ca cealalta parte se include abuziv in conflict, sau ca uneori resursele disputate nu sunt suficiente pentru a acoperi necesarul ambelor parti. Atunci este necesara interventia profesionista o instantelor de judecata, care, in baza legilor in vigoare, sa dea o solutie care, mai inainte de toate, sa faca dreptate .

Prin urmare procedura de mediere si procesul in instanta nu se exclud, ci se completeaza.

Daca drumul firesc al partilor aflate in conflict ar incepe cu medierea scutind instantele si asa suprasolicititate de multe dosare, iar abia in cazul in care prinmediere nu s-a ajuns la un acord sa se mearga la instanta, atunci toate partile aflate in discutie ar avea de castigat.

Medierea nu este o alternativa la instanta de judecata, asa cum gresit se afirma, ci o completare prelabaila necesara la procesul juridic. Este o solutie socio-economica, o varianta de decongestionare a instantelor si mai mult decat atat,medierea este o solutie de armonizare a relatiilor interumane.

Daca vrei sa afli mai mute despre mediere apeleaza la un mediator. Informarea despre mediere este gratuita.

Mediator Petru  Mustateanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: