Mediator judiciar -Mediator juridic

Scrie un comentariu

Februarie 29, 2012 prin Autorul

Mediatorul, în multe dintre situatii nu este jurist, astfel ca, în ceea ce privestelegalitatea acorduluimediatorul are numai obligatia de a îndruma partile în conditiile art. 59 din Lege.
Prin urmare, mediatorul nu poarta raspunderea legalitaii acordului de mediere.De aceea, în aceste situatii, se va putea cere o consiliere juridica în vederea întocmirii acordului sau partile pot supune acordul, în vederea controlului de legalitate, fie instantei, fie notarului, dupa caz. Desigur ca nimic nu opreste unbirou de mediere sa ofere consultanta juridica, încheind în acest sens un contract de colaborare cu un jurist, cabinet de avocat, etc.

Totusi, în opinia mea, în acele situatii în care partile aleg un mediator care are si pregatire juridica (suficient sa fie absolvent de drept), luând în considerare si acest aspect privind pregatirea (alegerea devenind intuitu personae) apreciez caîn aceasta ipoteza mediatorul va putea da sfaturi pertinente partilor cu privire la întocmirea acordului de mediere, angajându-si astfel si raspunderea.

De fapt, mediatorul, la cererea partilor, va intocmi el acordul de mediere dar, in acest caz, el nu mai poate face abstractie de pregatirea sa juridica. Mai mult decat atat, legea arata, la art. 58 alin. 2, in mod expres faptul ca „Întelegerea partilor nu trebuie sa cuprinda prevederi care aduc atingere legii si ordinii publice …”. Ca atare, ma voi folosi de cunostintele mele juridice pentru a respecta intru totul legea.

Mentionez faptul ca legea prevede posibilitatea ca mediatorul sa intocmeasca elacordul de mediere. La art. 58, alin 1, teza a doua (asa cum a fost modificat prin Legea 370/2010) „De regula, acordul este redactat de catre mediator, cu exceptia situatiilor in care partile si mediatorul convin altfel.” 

In plus, atrag atentia asupra faptului ca pregatirea juridica a mediatorului este utila numai la intocmirea acordului de mediere si nu in cadrul procesului efectiv de mediere, in gasirea solutiilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: