Mediator pe probleme de Mobbing. Mobbing in Romania.

Scrie un comentariu

Martie 1, 2012 prin Autorul

Medierea este procedeul cel mai potrivit pentru persoanele agresate de fenomenul de mobbing. Jumatate dintre angajatii din Romania sunt stresati la job. Asta arata statisticile recente. 41% dintre angajati asista la scene in care seful sau colegii tipa unii la altii la locul de munca. Dintre acestia, 8% se incadreaza in fenomenul de mobbing.Iar mobbingul se rezolva prin mediere. Un concept nou, dar cu radacini vechi in societatea romaneasca, avertizeaza specialistii, care explica ce este mobbing-ul – hartuirea sistematica la locul de munca. Daca esti atacat si stigmatizat de colegi si de sefi prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare sau izolare, atunci ai toate sansele sa fii victima unui astfel de fenomen. Iar solutia ta estemedierea.

Ai fost hartuit la locul de munca, esti tinta ironiilor colegilor sau sefilor? Prin mediere poti depasi acest impas.

Consecintele nu sunt deloc de neglijat. Imposibilitatea de a raspunde unor astfel de atacuri, care se intind pe mai mult de sase luni, conduce la depresii, insomnie, scaderea increderii in sine, pierderea eficientei la locul de munca sau la stres acut. O ancheta sociologica realizata de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si prezentata in cadrul unei conferinte organizate de Asociatia Colfasa arata ca stresul perceput la job este generat, in cele mai multe cazuri, de lucrul peste program. 
O treime dintre angajatii chestionati au declarat ca raman la serviciu foarte des peste program, in timp ce 17% au declarat ca nu au timp nici sa ia o pauza de masa. Aproape 11% sustin ca li s-a intamplat, in acest context, sa isi piarda concentrarea si puterea de munca. Acummedierea este o solutia viabilapentru depasirea starii cauzate de acest stress. Potrivit datelor, in sectorul privat incidenta acestor cazuri este mai mare decat in sectorul public, iar Bucuresti-Ilfov conduce in topul regiunilor unde angajatii se plang din cauza stresului, a oboselii si a modului de relationare cu colegii si sefii. 
Factorul care deranjeaza insa cel mai mult este relationarea profesionala inadecvata. Dincolo de lipsa timpului si de volumul mare de lucru, cei mai multi angajati se plang de faptul ca sunt supusi frecvent unor situatii conflictuale, ca sunt persecutati de sefi sau de colegi sau de faptul ca nu reusesc sa se integreze la locul de munca. Cel mai frecvent, femeile sunt cele care resimt acest fenomen. Ele au nevoie de mediere pentru rezovarea problemei deloc neglijabila. 62% dintre femei se simt stresate la locul de munca, fata de 53% dintre barbati; iar printre consecintele stresului se numara durerile de cap (acuzate de 59% dintre femei si 45% dintre barbati), insomniile (32% dintre femei si 22% dintre barbati) si oboseala (56% dintre femei si 43% dintre barbati). 
In acest context, organizatiile nu au insa proceduri interne de rezolvare a situatiilor conflictuale, majoritatea confruntarilor de la locul de munca rezolvandu-se prin mediere, unul din mediatorii specializati in mobbingfiind http://mediatorbucurestimustateanu.ro/Nu orice tachinare sau cearta la locul de munca reprezinta o manifestare a fenomenului de mobbing. Cristina Tomescu, reprezentanta Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii, a explicat ca, cel mai adesea, victime ale acestui tip de hartuire la locul de munca sunt persoane cu un inalt grad de calificare profesionala si care sunt foarte muncitoare. Ele sunt rapid identificate de colegii de munca, iar daca refuza sa participe la activitatile informale ale acestora sunt sanctionate si nu pe termen scurt. In final, cei care au de suferit nu sunt numai angajatii, ci si familiile acestora. De aceea recomandam persoanelor care simt vizate de acest fenomen sa nu intarzie sa apeleze la un mediator.

Ancheta sociologica a fost realizata in cadrul proiectului „Femeia conteaza!”, iar printre obiectivele programului se numara realizarea de centre unde angajatii sa se poata adresa, pentru a-si rezolva problemele. La nivelul Uniunii Europene, 9% dintre angajati, adica 12 milioane de persoane, au declarat ca au fost hartuiti moral la locul de munca. ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: