Mediator Bucuresti – Ce este medierea ?

Scrie un comentariu

Martie 6, 2012 prin Autorul

1. Ce este medierea si care este procedura de mediere?
Medierea este o procedura eficienta si necostisitoare de solutionare a conflictelor prin care se evita apelarea la judecata obisnuita. Lamediere, partile sunt asistate de un tert instruit si competent – mediatorul. Acesta faciliteaza comunicarea, reconcilierea si negocierea, astfel incat partile sa ajunga de comun acord la o solutie convenabila.

2. Cu ce difera procedura de mediere de judecata obisnuita?
Medierea se bazeaza pe principiul ca oamenii sunt capabili sa isi rezolve disputele, daca sunt ajutati de un profesionist. De accea, medierea este o procedura voluntara si confidentiala, mediatorul nu judeca cine are dreptate si cine nu, iar procedura de mediereeste rapida si accesibila financiar. La mediere, partile obtin rezultate palpabile, reale si imediate.

3. Cat dureaza procedura de mediere?
Cel mai des, procedura de mediere se finalizeaza cu succes in doar cateva ore, din prima sedinta. Daca sunt necesare sedinte suplimentare de mediere – acest lucru fiind rar, acestea urmeaza sa fie organizate la date convenabile tuturor partilor implicate, de regula a doua zi.

4. Cat costa procedura de mediere?
Onorariile nostre sunt moderate si sunt calculate in functie de complexitatea cazului.

5. Exista riscuri la mediere?
La mediere nu exista riscuri. Fiecare participant se poate retrage oricand si nu poate fi obligat sa accepte o solutie cu care nu este in totalitate de acord.

6. Este procedura de mediere confidentiala?
Medierea este un proces complet privat, la care doar partile (si, dupa caz, avocatii acestora) au acces. Mediatorul este obligat prin lege sa nu divulge nicio informatie legata de cele discutate la mediere, iar partile sunt tinute la confidentialitate prin contractul de mediere.

7. Cum pot sa fiu sigur ca, prin mediere, voi obtine un rezultat echitabil?
La mediere, dvs. si cealalta parte va dati concursul pentru a ajunge la un acord si, in marea majoritate a cazurilor, se ajunge la un compromis reciproc avantajos. Totusi, daca nu sunteti multumit(a) de rezultat, nimeni si nimic nu va obliga sa semnati un acord de mediere. Este, deci, imposibil ca prin mediere un rezultat sa fie atins impotriva vointei dvs.

8. Daca se ajunge la un acord prin mediere, este acesta obligatoriu pentru parti?
Da. Acordul de Mediere este un act cu efecte similare unei hotarari judecatoresti. Daca una din parti nu il respecta, cealalta parte poate obtine in termen scurt executarea silita a obligatiilor asumate la mediere.

9. Daca aleg medierea, mai am nevoie de un avocat?
Este alegerea dvs. daca doriti sa fiti asistat la mediere de un avocat. La mediere, partile incearca sa conlucreze pentru rezolvarea problemelor lor, nu incearca sa convinga un judecator de punctul lor de vedere, iar regulile la mediere sunt putine si simple. Totusi, daca partile doresc acest lucru, pot fi asistate la mediere de catre avocat.

10. M-am decis sa incerc medierea. De unde incep?
Va rugam sa ne contactati la 0768.511.900 sau 0922.511.900 pentru a stabili o intrevedere cu reprezentantii nostri.

Mediator Petru Mustateanu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: