Mediator Bucuresti – Mituri despre divort

Scrie un comentariu

martie 9, 2012 prin Autorul

Mediatorul este persoana care cunoaste in amanunt miturile divortului ? In fiecare zi oamenii, care divorteaza cheltuiesc zeci de mii de lei pe divorturi in mod inutil. Ei suporta, de asemenea, intarzieri prelungite inutile si sufera de umilire si manie. De ce toate aceste suferinte? Cele mai multe dintre ele sunt rezultatul ignorantei cu privire la procesul juridic si emotional al divortului. Ei sunt victime ale  propriilor lor convingeri, sustinute de prieteni „de bine” si de rude, intr-un numar de mituri populare despredivort.

Care sunt aceste mituri distructive?

MIT: Divortul trebuie sa fie o lupta !

REALITATE: Bataliile pe care le asociem cu divortul sunt rezultatul comportamentelor avocatilor din sistemul judiciar. Avocatii au tendinta de a amplifica furia si temerile clientului lor si sa sprijine ideea fantezista ca la proces, judecatorul va decide mai bine.
Cele mai multe cupluri pot rezolva problemele legate de divort, copii, bani si bunuri, fara ranchiuna si amaraciune de durata, daca acestea pastreaza controlul divortului, prin colaborarea cu un mediator care sa evite frustrarea si mania generata de actiunea adversarului. Cele mai multe cupluri sunt pe deplin capabile de a rezolva problemele lor cu asistenta unui mediator calificat.

MIT: Cele mai multe divorturi sunt rezolvate in instanta de catre un judecator care pedepseste comportamentul rau

REALITATE: Doar unul sau doua procente dintre divorturi ar trebui sa mearga in instanta. Marea majoritate ar trebui solutionate printr-un Acord de mediere. Si, cu putine exceptii, comportamentul rau nu este pedepsit de catre judecatori, judecatori care au tendinta de a rezolva problemele economice si deciziile de custodie pragmatic si practic. Deci, cei mai multi oameni petrec ani de zile si mii de lei in derularea unor procese care ar putea sa nu aiba loc.

MIT: Divortul trebuie sa dureze o lunga perioada de timp

REALITATE: Divortul dureaza o lunga perioada de timp, fapt pentru care, in mare masura, sunt responsabili si avocatii. Programul avocatilor si termenele din instanta sunt de obicei invocate. O convorbire telefonica intre avocatii poate dura si trei zile numai pentru a fi aranjata. O sedinta de judecata poate dura luni de zile pentru a fi programata, pentru ca apoi sa fie suspendata. Cu cat veti fi in contact mai mult  cu avocatii si instantele judecatoresti, cu atat mai lung va fi divortul dumneavoastra. Cuplurile care isi negociaza unacord de mediere in cadrul medierii, rezolva de obicei acest lucru in una – patru intalniri.

MIT: Mai bine scot eu banii din banca inainte sa o faca celalalt

REALITATE: Actele unilaterale, gen golirea conturilor bancare sau a cutiilor de valori, incepdivortul intr-o nota de rea-credinta si dau nastere la divorturi urate. In mediere, cuplurile pot, si de obicei, sunt de acord sa mentina un echilibru in care niciunul nu doreste sa obtina un avantaj nedrept in detrimentul celuilalt.

MIT: Divortul meu presupune cheltuirea multor zeci de mii de lei pentru a ma proteja de sotul meu si pentru a obtine ceea ce vreau

REALITATE: Prin utilizarea unui mediator bun cele mai multe cupluri pot evita taxele legale ridicate si pot rezolva toate problemele legate de divort cu cateva sute de lei. De fiecare data cand doi avocati vorbesc la telefon, acest lucru costa cel putin o suta de lei. De fiecare data cand doi avocati se prezinta in instanta, acest lucru costa pana la cinci mii de lei.
Divorturile in instanta cu doi avocati care se lupta pentru tot, este un proces extrem de ineficient, astfel incat costurile de mii de lei sunt de fapt pentru a realiza foarte putin. Cu unmediator puteti realiza intr-o ora ceea ce avocatii dumneavoastra poate nu realizeaza in cateva luni de tocmeala si cearta.

MIT: avocatul mai agresiv obtine victorii pentru client

REALITATE: Castigatori nu sunt decat foarte putini, in schimb o mare parte dintre ei pierd in instanta. Multi oameni cred ca un avocat poate lua celuilalt partener „totul”, si bani si proprietati si de cele mai multe ori si copiii. Exista doua motive pentru care acest lucru este fals.
In primul rand, judecatorul decide. Dar mai important este faptul ca exista un set puternic de norme care guverneaza. Valoarea minima a pensiei de intretinere este stabilita prin lege.  Un avocat „criminal” nu poate face decat sa mareasca taxele legale, dar nu si valoarea pensiei de intretinere pentru copil.
Avocatul dvs. „ucigas” nu poate, in general, obtine mai mult. Toti avocatii sunt agresivi, iar in repertoriul lor nu exista expresia „putem pierde”. Deci, atunci cand angajati un avocat care are reputatia de „criminal”, tot ce obtineti este un divort lung, copii dezamagiti si un cont gol.

Tot ceea ce va trebuie este un mediator, care este placut si respectat de colegi, si care intelege nevoile psihologice ale familiilor  care divorteaza.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: