Mediator Bucuresti – Despre divort

Scrie un comentariu

Martie 10, 2012 prin Autorul

Mediatorul este o varianta de luat in seama in cazul unui divort  ? Aceste randuri au rolul de a pune la dispozitia celor interesati de divort – oameni neinitiati in procedurile legale in fata instantei de judecata precum si in domeniul dreptului familiei – cateva informatii despre divort.

Divortul – prin definitie – reprezinta desfacerea pe cale legala a unei casatorii ceea ce presupune ca intre cei doi parteneri de casnicie au intervenit aspecte ireconciliabile si care au drept consecinta imposibilitatea declarata a unuia sau amandurora dintre soti de continuare a unei convietuiri intr-un mediu casnic. Cu alte cuvinte, cei doi nu se mai inteleg si considera ca despartirea este singura cale de iesire din situatia creata.

Evenimentele de acest gen sunt foarte neplacute, uneori traumatizante si trebuie deci, tratate cu toata seriozitatea. Pentru evitarea unor situatii neplacute si a oricaror neintelegeri privind problematica divorturilor, am decis ca e indicat sa prezentam mai jos o serie de informatii utile despre divort si partaj. Hotararea de a divorta este o decizie foarte importanta care poate schimba in mod radical viata dumneavoastra, de aceea primul sfat este sa nu luati aceasta decizie majora in pripa, pe un fond tensionat, poate superficial, ci in deplina cunostiinta de cauza, dupa o analiza obiectiva si responsabila a tuturor aspectelor implicate in situatie, tinand cont mai ales, de consecintele pe care le poate avea acest pas major din viata dumneavoastra in viitor.

Prin urmare, ganditi-va bine!

Daca, totusi, ati decis sa divortati si nimic nu va mai poate intoarce din drum, va recomandam, in primul rand, sa apelati la  un MEDIATOR pentru a primi toate informatiile necesare referitoare la posibilitatea de a divorta prin mediere si pentru a avea, totodata, niste repere in privinta etapelor urmatoare pe care va trebui sa le urmati.

Incercati sa abordati in mod direct problema cu sotul/sotia! In timpul discutiei e preferabil sa obtineti acordul sotului/sotiei pentru o separare amiabila, prin buna intelegere, un concept care are trei avantaje: durata procesului este mult mai mica, va fi un proces mult mai putin traumatizant si in consecinta, costurile vor fi mult mai mici.

Daca nu doriti sa faceti dumneavoastra acest lucru, un MEDIATOR poate invita sotul/sotia in locul dumneavoastra, la o sedinta de informare cu privire la decizia de a divorta si la posibilitatea de a face acest lucru prin mediere.

Este de asemenea important sa obtineti acordul celeilalte parti in vederea unei desfasurari civilizate a procesului de divort. E recomandabil sa puteti conveni, cu ajutorul unui MEDIATOR, asupra urmatoarelor aspecte: incredintarea copiilor minori (unde este cazul), chestiunea cuantumului pensiei de intretinere si stabilirea programului de vizitare a copilului (unde este cazul), partajul bunurilor comune, pastrarea/schimbarea numelui sotului care si-a modificat numele dupa casatorie (in anumite cazuri se va putea pastra numele si dupa desfacerea casatoriei chiar daca nu exista acordul celuilalt sot).

Legea prevede obligativitatea depunerii cererii de divort la judecatorie. Este obligatorie prezentarea personala in fata instantei care judeca dosarul Dvs. de divort, in caz contrar cererea va fi respinsa ca nesustinuta. Exceptie de la regula prezentarii personale in fata instantei – asa cum am prezentat mai sus – fac persoanele aflate in penitenciar pentru executarea unor pedepse privative de libertate, cele a caror stare de sanatate nu permite deplasarea, care au interdictie sau care au domiciliul in strainatate. Toti cei aflati in aceste situatii pot fi reprezentati printr-un avocat.

Pentru a evita greutatile si costurile ridicate create de procedura specifica unui asemenea proces, pentru a obtine drepturile si obligatiile pe care le stabiliti impreuna, drepturi si obligatii care ar putea, altfel, sa va fie impuse de instanta, pentru a solutiona cat mai operativ si cat mai convenabil chestiunile foarte complexe ale incredintarii copiilor si partajului, incheiati un ACORD DE MEDIERE la mediator!

Speram ca informatiile pe care vi le-am pus la dispozitie va sunt de folos si va sugeram, in incheiere, sa apelati cu incredere la MEDIATOR.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: