Fairly Legal – Online ! Cronica din perspectiva unui mediator

Scrie un comentariu

mai 2, 2012 prin Autorul

Ca si mediator la inceput m-am bucurat. Un film precum Fairly Legal difuzat pe un post de audienta ex ProTV ar putea face minuni pentru sistemul de mediere nepromovat in Romania. La inceput. Nu discutam despre impacutul unui serial bun asupra publicului. De treaba asta s-au ocupat sociologii si au confirmat efiecienta.  Mi-e teama, totusi, ca filmul asta sa fie o medalie cu doua fete. Va dati seama ce asteptari vor avea clientii mei dupa ce vor vedea cateva episoade din filmul acesta ? Sau ce deceptii ?

Dincolo de prezentarea medierii intr-o forma foarte americana,(niciuna dintre regurile deontologice si nici un principiu fundamental al medierii nu este respectat in serial) dincolo de asta, mediatorul este prezentat, drept o persoana care primeste clientii preferential de la un judecator, face trafic de influenta prin iubitul sau, un procuror, nu se promoveaza, nu percepe onorarii si nici nu isi face treaba ca la carte dar, culmea, de fiecare data ii iese. Mai mult de atat decizia nu apartine partilor ci  ea, mediatoarea minune, gaseste formula magica si de nerefuzat.

Poate ca sunt prea rigid cand spun aceste lucruri si pierd frumusetea unui serial despre o mediatoare cu aspect fizic placut. Dar experienta de mediator ma face sa spun ca de la serialul acesta mi-as fi dorit camedierea sa obtina ceea ce avocatura a obtinut in urma serialului Ally McBeal. Sau ceea ce industria auto obtine in urma prezentei pe ecrane a Top Geer . Ori ceea ce artele martiale au castigat in urma filmelor cu Bruce Lee.

Nu vreau sa fiu inflexibil cu o initiativa demna de apreciat. Dar vrea sa fac cunoscut faptul ca in Romaniamediatorul este chiar mai bun decat ceea regasim in film. Pentru ca mediatorii romani nu se cunosc cu judecatorii, nu corup procurori, nu intra cu bocancii in vietile oamenilor si nu le impun o solutie fantastica care sa le rezolve conflictul. Ei fac chiar mai mult de atat. Ei ajuta partile sa ajunga la solutia pe care si-o doresc, si care, fiind a lor o vor respecta pana dincolo de granitele unei hotarari judecatoresti. Mediatorii din Romania nu ofera pe tava solutia, ei construiesc pacea pe care se cladeste inchiderea unui conflict. Poate ca noi, mediatorii romani nu suntem la fel de spectaculosi, insa felul incare noi inchidem un conflict este cu adevarat senzational fata de “ tehnicile americane” prezentate in film.

Mediator Petru Mustateanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: