Mediator Bucuresti – Medierea dupa inceperea unui proces in instanta

Scrie un comentariu

mai 6, 2012 prin Autorul

 Medierea conflictelor juridice este o forma moderna de inchidere a unui conflict ajuns in instanta. Procedurile judecatoresti, create pentru a respecta drepturile cetateanului, au dezavantajul de a ingreuna demersul juridic. In plus, solicitarea excesiva a instantelor de judecata face ca un proces sa dureze ani pentru ca la final solutia oferita in baza legii sa fie una care sa nu multumeasca niciuna dintre partile aflate in conflict. Nu in ultimul rand legislatia in continua schimbare poate duce la obtinerea unui rezultatat nemultumitor.

Pe langa avantaje de genul recupararea taxei de timbru, medierea este solutia moderna in care partile isi rezolva in cadru institutionalizat conflictul in baza propriilor interese si nu in baza legilor, unele din acestea find invechite, altele in continua schimbare.

Foarte important este ca medierea se aplica si in situatia in care un proces este inceput deja in instanta .

Art 271 CPC spune ca:

(1)   Partile se pot infatisa oricand in cursul judecatii, chiar fara sa fi fost citate, pentru a cere sa se dea hotarare care sa consfinteasca invoiala ( acordul ) lor.

(2)   Daca partile se infatiseaza la ziua fixata pentru judecata. Cererea pentru darea hotarari va putea fi primita, chiar si de un singur judecator, urmand ca hotararea sa fie data de instanta de sedinta.

(3)   Daca partile se infatiseaza intr-o alta zi, instanta va da hotararea in camera de consiliu.

Art. 272

(1)   Invoiala ( acordul) va fi infatisata in scris si va alcatui dispozitivul hotararii.

Art. 273. Hotararea care consfinteste invoiala (acordul) partilor se da fara drept de apel.

Drept urmare, indiferent de faza in care se afla procesul dumneavoastra, procedura medierii se aplica legal , iar acordul ( invoiala ) consfintita in acord duce la o hotarare conforma cu vointa partlor consemnata in acordul de mediere.

Asta presupune ca oricine doreste ca procesul pe care il are inceput de ani in instanta sa aiba o finalitate care sa fie pe masura dorintelor sale si intr-o perioada rezonabila de timp, poate apela cu incredere la unul din mediatorii inscrisi in tabloul mediatorilor.

Biroul nostru de mediator este prezent in toate Tablourile Mediatorilor din  judecatoriile din Bucuresti.

Mediator Mustateanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: