De ce medierea obligatorie ?

Scrie un comentariu

Mai 24, 2012 prin Autorul

Uneori, din execes de zel solicitam introducerea obligativitatii medierii fara sa explicam necesitatea acestui demers. Medierea obligatorie este in avantajul mediatorilor, a justitiabilului sau a statului ?

Cei obisnuiti cu instantele de judecata stiu ca o mare parte din procesele deschise in instanta sunt piedute de initiatorii demersului juridic. Alfel spus, multi procesomani tin instantele de judecata blocate cu demersuri fara fundament, iar asta presupune bani si timp cheltuit de statul roman. Pe langa asta foarte multe procese pot avea rezultate mult mai bune pentru justitiabil prin mediere decat in baza legilor.

Cetateanul, justitiabilul, isi poate rezolva prin mediere rapid si cu costuri reduse problema care in justitie dureaza in anumite cazuri ani. Sunt situatii in care legea ofera dreptatea, dar rupe relatiile interumane intre parti. Ganditi-va numai la partajul masei succesorale intre frati. Ganditi-va la stabilirea domiciliului minorului dupa desfacerea casatoriei. Poate o lege sa aduca intelegere intre frati ? Poate o lege sa stabileasca relatia parintilor cu propriul copil ?

Referindu-ma la procesele in comercial , consider ca o singura prevedere legislativa ar fi suficienta pentru a scuti statul de cheltuiala multor procese inutile din acest moment:

Initiatorul unui demers juridic care deschide un  proces in instanta fara sa fi incercat rezolvarea conflictul prin mediere si care pierde procesul in fata completului de judecata sa plateasca cheltuielile de judecata, plus o amenda pentru solicitarea instantei fara fundament.

Altfel spus, daca nu ai dreptate si nici nu vrei sa ajungi la o solutie pe cale amiabila trebuie sa platesti statului banii pe care ii cheltuie pentru moftul tau !

In concluzie primul beneficiar al medierii oligatorii este cetateanul-justitiabil, al doilea beneficiar este statul roman si ultimul dintre  beneficiari este mediatorul, truditorul la actul de gestionare eficienta a conflictelor dintre cetateni.

Continuarea pe: http://mediatorbucurestimustateanu.ro/2012/05/de-ce-medierea-obligatorie/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: