Prim-procurorul Cristian Mitroi despre mediere: “Multe dintre cauzele care ar ajunge la nivelul parchetului s-ar rezolva în afara cadrului procesului penal”

Scrie un comentariu

Februarie 17, 2013 prin Autorul

Se face tot mai des vorbire despre noţiunea de mediere, o metodă de împăciuire alternativă la instanţă. Aceasta ar putea fi luată în calcul de oricare două părţi aflate în conflict, înainte de a ajunge în faţa magistraţilor.

Medierea este apreciată de către procurorii alexăndreni, fiind considerată un ajutor care ar reduce substanţial din sarcinile lucrătorilor în parchete şi judecătorii. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, Cristian Mitroi, este de părere că această metodă ar îmbunătăţi activitatea procurorilor.

“Medierea este un lucru bun. Probabil că multe dintre cauzele care ar ajunge la nivelul parchetului s-ar rezolva în afara cadrului procesului penal. Cu siguranţă va exista o degrevare a instanţelor, acolo unde există posibilitatea de a se rezolva fără a se mai ajunge la procuror şi la instanţă”, a declarat Cristian Mitroi.

Cât priveşte infracţiunea de viol, destul de invocată în ultima vreme, prim-procurorul nu exclude dificultatea ca părţile să ajungă în faţa mediatorului, dar şi actuala lege are un asemenea alineat.

“În cazul violului, atâta vreme cât şi în prezent, în forma prevăzută de Legea 197, alin. 1, există posibilitatea împăcării, cred că e bine să lăsăm oamenilor această posibilitate de a se înţelege. Până la urmă este dreptul lor să ajungă la o soluţie de compromis, dacă se înţeleg, e bine, dacă nu, se ajunge la proces sau la o anchetă penală şi aşa mai departe”, a mai explicat şeful procurorilor alexăndreni, Cristian Mitroi.

Cei ce aleg procedura de mediere vor încheia un contract prin care se stabilesc aspectele necesare desfăşurării acestui proces, inclusiv onorariul mediatorului. La mediere participă numai persoanele implicate în conflict, dar şi avocaţi sau experţi, cu acordul părţilor. În cazul în care nu se ajunge la o înţelegere, judecata continuă până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

http://info-tr.psihos.ro/prim-procurorul-cristian-mitroi-despre-mediere-multe-dintre-cauzele-care-ar-ajunge-la-nivelul-parchetului-s-ar-rezolva-in-afara-cadrului-procesului-penal/#comment-1282

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: