Procedura de mediere

Scrie un comentariu

iulie 9, 2014 prin Autorul

Medierea este o activitate de interes public care se poate realiza de catre unul sau mai multi mediatori alesi de parti, care nu au putere de decizie in privinta continutului intelegerii partilor, dar le poate indruma sa verifice legalitatea acesteia.

Partile aflate in conflict se pot prezenta la mediator impreuna sau separat, situatie in care mediatorul trimite celeilalte parti o invitatie in vederea informarii despre avantajele si procedura medierii si acceptarii acesteia.

Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale cum sunt cele privitoare la statutul persoanelor precum si drepturile de care partile, conform legii, nu pot dispune prin conventie sau alta cale legala.
In orice conventie al carui obiect il formeaza drepturi asupra carora partile pot dispune, acestea pot introduce o clauza de mediere a carei validitate este independent de validitatea contractului din care face parte.

Dupa acceptare, partile in disputa si mediatorul semneaza contractul de mediere,  fiind interzisa inceperea sedintelor de mediere inainte de semnarea contractului.
In procesele civile si comerciale, inainte de introducere a cererii de chemare in judecata partile pot incerca solutionarea litigiului prin mediere.
Contractul de mediere sub sanctionarea nulitatii absolute se incheie in forma scrisa, se semneaza de partile in conflict si de mediator in atatea exemplare cate parti semnatare sunt. In situatia in care procedura medierii necesita costuri suplimentare, partile si mediatorul vor putea incheia un act additional pentru a suplimenta suma corespunzatoare onorariului.
Contractul de mediere constituie titlu executoriu cu privire la obligatia partilor de a achita onorariul.
Pe parcursul medierii partile pot fi asistate de un avocat, sau reprezentate de alte persoane cu capacitate deplina de a dispune pe baza unor mandate speciale.

In situatia in care conflictul supus medierii prezinta aspecte dificile sau controversate de natura juridica ori din alt domeniu specializat, mediatorul, cu acordul partilor, poate sa solicite punctul de vedere al unui specialist din domniul respectiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat: