Divort prin acord

Scrie un comentariu

septembrie 14, 2015 prin Autorul

Adaptarea legislatiei nationale la legislatia U.E. a demonstrat o realitate impresionanta despre romani si anume faptul canu suntem chiar atat de rai pe cat voia legiuitorul sa creada. Nu suntem nici rai, nici razbunatori, iar capra vecinului este doar un mit ramas in zonele lipsite de darul culturii si al civilizatiei. Odata ce a fost permis divortul prin acord a inlocuit in multe cazuri divortul din culpa exclusiva a paratului care aglomera salile de judecata cu razboaie lipsite de miza, iar notariatele, la inceput, apoi birourile de mediereau devenit locul in care oamenii au inceput sa discute despre felul in care pot pune capat casniciei.

Libertatea oferita de legiuitor asupra modului de desfacere a casatoriei produce inca o mare confuzie despre modalitatea optima prin care o casatorie poate fi incheiata intr-un mod elegant. Pentru a clarifica unele aspecte am scris deja cu putin timp in urma un articol despre:

DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?

Din respect fata de colegii notari am recomantat intotdeauna ca divortul prin acord fara copii minori sa aiba loc la notariat, iar divortul de comun acord cu copii minori sa aiba loc prin intermediul medierii cu toate ca medierea poate fi solutia oricarui tip de divort.

De ce divort de comun acord cu copii minori la mediator?

Sintagma “divort prin acord” presupune pe de o parte ca partile, sotii, au ajuns la un acord, la o intelegere cu privire la toate aspectele cu privire la desfacerea casatoriei, ca aceasta intelegere este una in interesul superior al minorului si ca aceasta nu va fi contestata de niciuna dintre parti nici la momentul constatarii divortului si nici la o data ulterioara acelui moment.

Pe de alta parte, din perspectiva mediatorului, “divort prin acord”, presupune ca partile, in momentul in care hotarasc desfacerea casatoriei sunt in fata unei decizii emotionale intense care poate afecta luarea unor decizii rationale atat pentru propria persoana, cat si pentru viitorul copilului care are nevoie de contributia ambilor parinti. Continue reading “Divort de comun acord” »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Contact:

0768.511.900

0722.511.900

Cele mai bune articole și pagini

Despre mediere:

Parteneri:

http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

https://mediatorbucuresti.wordpress.com

http://mediatorgiurgiu.ro/

http://mediator-bucuresti.blogspot.com/

http://nlp-xtraining.ro

http://anndrei.ro/

http://pepimustateanu.blogspot.ro/

free counters
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15_gif.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E")); try {Histats.startgif(1,2078858,4,8006,""); Histats.track_hits();} catch(err){};

acord de confidentialitate Acord de mediere definitie alternativ arbitraj avantajele medierii in caz de divort avocat divort avocat si mediator beneficiu Bucuresti Cat castiga un mediator CAT COSTA DIVORTUL PRIN MEDIERE centru de mediere conflict consens consiliu de mediere Consiliul de Mediere Contract de mediere definitie Contractul de mediere cursuri de mediator cursuri mediere divort la mediator eficient informare de la Judecatorie informare mediere tribunal judecator Judecatoria Sectorului 1 Judecatoria Sectorului 2 Judecatoria Sectorului 3 Judecatoria Sectorului 4 Judecatoria Sectorului 5 Judecatoria Sectorului 6. judecatorie justitie litigiu masterate mediere mediator mediator autorizat Mediator autorizat de Consiliul de Mediere pentru activitati de mediere in Bucuresti Mediator divort mediator divort pret mediatori mediatorii mediator in Bucuresti mediator in cazul unui divort mediatori Romania mediator din Timisoara Mediator Judecatoria Sectorului 1 Mediator Judecatoria Sectorului 2 Mediator Judecatoria Sectorului 3 Mediator Judecatoria Sectorului 4 Mediator Judecatoria Sectorului 5 Mediator Judecatoria Sectorului 6. mediator profesionist mediator TimisoaraTabloul Mediatorilor medierea ca profesie mediere Timisoara negociere onorariu parchet politie pragmatism Primul Tablou al Mediatorilor proces proces-verbal de mediere procuror profesia de mediator profesii de viitor solutionare amiabila specializare Tabloul Mediatorilor Autorizati Tabloul Mediatorilor Bucuresti Tabloul Mediatorilor Profesionisti Tabloul mediatorilor romani Tarife divort prin acordul partilor la mediator tarife pentru divortul prin acordul partilor la mediator tribunal
%d blogeri au apreciat asta: